Miksi WhatsApp ei toimi

Miksi WhatsApp ei toimi? – Tästä vinkit ongelman ratkaisuun

WhatsApp on yksi maailman suosituimmista pikaviestintäsovelluksista, ja sen avulla käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä, ääniviestejä, kuvia, videoita ja muita tiedostoja. WhatsApp on saatavilla useille eri alustoille, mukaan lukien Android, iOS, Windows ja Mac.

Joskus voi kuitenkin käydä niin, että WhatsApp ei toimi. Tässä artikkelissa käsitellään yleisimpiä syitä siihen, miksi WhatsApp ei toimi, sekä vinkkejä ongelman ratkaisemiseksi.

Yleisimmät syyt siihen, miksi WhatsApp ei toimi

 • Puhelimella tai verkkoyhteydellä on ongelmia. Jos puhelimesi verkkoyhteys on heikko tai katkennut, WhatsApp ei välttämättä pysty muodostamaan yhteyttä palvelimeen. Tarkista puhelimen verkkoyhteyden vahvuus ja varmista, että olet yhteydessä toimivaan verkkoon.
 • Sovelluksessa on ongelmia. Joskus WhatsApp-sovelluksessa voi olla bugeja tai muita ongelmia, jotka aiheuttavat sen toimimattomuutta. Tarkista, onko WhatsAppille saatavilla uusi päivitys, ja asenna se tarvittaessa.
 • Palvelin on alhaalla. Joskus WhatsApp-palvelimet voivat olla alhaalla, jolloin kaikki käyttäjät eivät pysty käyttämään sovellusta. Voit tarkistaa WhatsAppin sivuston tai Downdetector-sivuston, jos palvelimet ovat alhaalla.
 • Sinulla on ongelmia tilisi kanssa. Jos sinulla on ongelmia tilisi kanssa, kuten salasanan tai puhelinnumeron kanssa, se voi estää sinua kirjautumasta sisään WhatsAppiin. Tarkista, että salasanasi on oikein ja että puhelinnumerosi on edelleen käytössä.

Vinkkejä WhatsAppin toimimattomuuden korjaamiseen

 • Tarkista puhelimen verkkoyhteys. Avaa puhelimen asetukset ja tarkista, että verkkoyhteys on päällä ja että olet yhteydessä toimivaan verkkoon. Voit myös yrittää käynnistää puhelimen uudelleen.
 • Päivitä WhatsApp. Jos WhatsAppille on saatavilla uusi päivitys, asenna se. Uudet päivitykset sisältävät usein korjauksia ongelmiin, jotka voivat aiheuttaa WhatsAppin toimimattomuutta.
 • Poista ja asenna WhatsApp uudelleen. Jos yllä olevat vinkit eivät auta, voit kokeilla poistaa ja asentaa WhatsAppin uudelleen. Tämä poistaa kaikki sovelluksesi tiedot, joten muista varmuuskopioida keskustelusi ennen kuin poistat sovelluksen.
 • Ota yhteyttä WhatsAppin asiakaspalveluun. Jos olet kokeillut kaikkia yllä olevia vinkkejä ja WhatsApp ei edelleenkään toimi, voit ottaa etsiä ratkaisua WhatsAppin omilta sivuilta.

Lisävinkkejä

 • Jos WhatsApp ei toimi vain tietyssä paikassa, kuten kotona tai töissä, ongelma voi johtua verkkoyhteydestä. Tarkista, onko verkkoyhteytesi alueellasi ongelmia.
 • Jos WhatsApp ei toimi vain tiettyjen yhteystietojen kanssa, ongelma voi johtua yhteystiedoista. Tarkista, että yhteystiedot ovat oikein ja että heillä on käytössään toimiva WhatsApp-tili.
 • Jos WhatsApp ei toimi vain tietynlaisen sisällön kanssa, kuten kuvien tai videoiden, ongelma voi johtua puhelimen tallennustilan puutteesta. Poista tarpeettomia tiedostoja puhelimesta vapauttaaksesi tilaa.

Yhteenveto

WhatsAppin toimimattomuuden syitä voi olla monia. Yleisin syy on heikko tai katkennut verkkoyhteys. Muita mahdollisia syitä ovat sovellusvirheet, palvelimen alhaallaolo tai ongelmat tilin kanssa. Jos WhatsApp ei toimi, voit kokeilla yllä olevia vinkkejä ongelman ratkaisemiseksi.

Vinkki: WhatsAppin käyttöönotto

WhatsAppin käyttöönotto on helppoa. Lataa sovellus Google Play -kaupasta tai App Storesta ja luo käyttäjätili. Kun olet luonut käyttäjätilin, voit lisätä yhteystietojasi WhatsAppiin. Kerro läheisille, kavereille tai tutuille whatsappin kautta esimerkiksi kuumimmat juorut mistä puhutaan.

Lue myös muita aiheita muualta: 
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)
Hakusanamarkkinointi (aukeaa ertuki.fi sivuston sivulle)
Lainavertailu (aukeaa vertaanetissa.fi sivuston sivulle)
HSL Sovellus (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Viaplay (aukeaa nettiruutu.fi sivustolle)
Uusi MobilePay (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)

Jätä kommentti